Skip to the content

80.000 husstande i Aarhus får flere valgmuligheder på hybridfiber

OpenNet og AFAA samarbejde

AFAA åbner Aarhus's eget net for nye tjenesteudbydere og tager hul på en ny rejse med OpenNet, som byder det første hybridfibernet velkommen.

Med den nye aftale betræder både AFAA og OpenNet nye stier. AFAAs netværk tilgår i dag 80.000 adresser i Aarhus og tilbyder i forvejen internetforbindelser via tjenesteudbyderne Vios og Fastspeed. Men nu åbner AFAA sit net op med OpenNet som bindeled, og gør det dermed muligt for andre tjenesteudbydere at sælge på AFAAs infrastruktur. Og for OpenNet er det første gang, at virksomheden byder et hybridfibernet-selskab velkommen til porteføljen af netejere.

AFAAs net er nemlig ikke kun fiber, som OpenNet indtil nu har beskæftiget sig med, men et såkaldt Hybrid Fiber Coax (HFC). Men OpenNets forretningsplatform kan håndtere hybridfibernet på lige fod med et fibernet, fortæller direktør i OpenNet, Henrik Møller Nielsen:

"Det nye samarbejde er en naturlig forlængelse af det, OpenNet har gjort siden 2017, og som er vores ekspertise, nemlig at åbne de danske fibernet. Teknisk set er processerne og principperne identiske, hvad end der er tale om fibernet eller et hybridfibernet som her. Hybridfibernet er netop overvejende bygget på fiber, og det nye samarbejde falder derfor helt naturligt under OpenNets kerneforretning."

Bedre udnyttelse og flere valgmuligheder

Michael Jakobsen, direktør i AFAA Holding, fortæller, at det var et naturligt næste skridt at lave en aftale med OpenNet, da det hele tiden har været AFAAs plan at åbne nettet og tilbyde en bredere portefølje af tjenesteudbydere til glæde og gavn for foreningens mange medlemmer:

”Med det nye partnerskab kan 80.000 boliger i Aarhus næste år få endnu flere valgmuligheder hjemme i stuerne. Ligesom vi er 100 procent opdaterede, når det gælder nyeste teknologier, vil vi selvfølgelig også gerne tilbyde vores medlemmer det bedste af det bedste – både de højeste hastigheder i Aarhus og et bredt udvalg af tjenesteudbydere.”

”Vi stopper ikke her. Vi fortsætter vores rejse med at gøre vores hybridfibernet stadig mere attraktivt for både borgeren i Aarhus, men også for vores samarbejdspartnere,” tilføjer Michael Jakobsen.

Flere åbne hybridfibernet på vej

Mens den nærmeste fremtid byder på flere valgmuligheder for AFAAs mange medlemmer, kan det tænkes, at AFAA ikke er det eneste hybridfibernet, der åbner for valgmuligheder til forbrugerne, spår Henrik Møller Nielsen:

”Vi har de seneste år vidnet en bevægelse inden for hybridfibernet, som peger mod åbning af nettet. Det er en uundgåelig udvikling, der nu er en realitet. Og der vil vi selvfølgelig gerne være med fra start.”

Michael Jakobsen tilføjer afslutningsvis:

”Vi er allerede i gang med at lave aftaler med flere tjenesteudbydere og andre hybridnetejere i hele Danmark. Vi deler altid vores viden og erfaring med de foreninger og virksomheder, der henvender sig. Målet må være, at alle kan tilbyde højere hastigheder, mere stabilt bredbånd og få en højere udnyttelsesgrad af deres net.”

Om OpenNet

OpenNet åbner fibernettene i Danmark og driver en platform, som gør det nemmere for tjenesteudbydere og netejere at samarbejde. OpenNet blev etableret i 2017, har været i drift siden 2019 og nærmer sig allerede en dækning på 1 million adresser. OpenNet er et selvstændigt selskab, som er ejet af en af Danmarks største energikoncerner, Norlys.

For yderligere information

Michael Jakobsen, direktør i AFAA Holding, mail: [email protected]
Henrik Møller Nielsen, direktør i OpenNet, tlf. 9115 1515

Om skribenten

Antenneforeningen Aarhus

Antenneforeningen Aarhus – en privat forening, der ejer og driver fællesantenneanlæg.

Aarhus' egen hybridfiber

AFAA | Butik

H. H. Seedorffs Stræde 3
8000 Aarhus C

Butikken er åben:
Man-fredag  kl. 10-16.30
Lør-søndag  Lukket