Skip to the content

Det frie valg kan være dyrt købt

TV-markedet er under forandring i disse år, og mens giganterne kæmper om tv-rettigheder, kanalpakker og streamingstjenester, er det op til den enkelte forbruger selv at finde den udbyder og den teknologiske platform, der passer bedst til ens behov.

Lidt paradoksalt er fællesskabet i virkeligheden det bedste og stærkeste kort, nu hvor markedet er givet fri, og det er de store energi- og telegiganter, der kæmper om markedet. Som forbruger kommer man nemt til at stå meget alene og overfor et ’frit’ valg, hvor man ikke har mulighed for at vurdere pris og kvalitet.

Vi har en fælles historie
I en lang årrække har Antenneforeningen Aarhus varetaget medlemmernes interesser. Det begyndte i 1978, da tv-signalerne fra antennen på Søsterhøj ændrede frekvens, så signalet i den anden ende af byen blev dårligere. Det fik flere boligforeninger til at finde sammen om en fælles antenneforening, som dermed blev Danmarks største private antenneforening.

Dengang og i mange år frem foregik udbygningen af det fælles antenneanlæg sammen med det Horsensbaserede STOFA, der gennem årene har været en tæt samarbejdspartner for antenneforeningen.

Siden har teknologien udviklet sig voldsomt, og i 2018 blev lovgivningen ændret, så alle nu frit har mulighed for at vælge, hvilken tv-udbyder de vil have. Det gælder også for Antenneforeningen Aarhus’ medlemmer.

Sideløbende er STOFA vokset ud af Horsens og er efterfølgende blevet solgt af et par omgange, så STOFA i dag er en del af Norlys Digital, der ejes af energi- og telegiganten Norlys.

 

Plads til forskellighed
Der er i dag stor forskel på, hvordan boligerne i de enkelte boligafdelinger og boligforeninger i Aarhus er forsynet med kabler til tv og internet. Men i afdelinger, der er forsynet med kabel-tv og internet fra STOFA, er anlægget i overvejende grad finansieret af Aarhus Antenneforening.

I modsætning til for blot få år siden er det ikke længere kun store eller små tv-pakker der tilbydes. I dag ønsker flere og flere beboere frit valg i form af streamingtjenester som Netflix og HBO.

Ved at eje ’infrastrukturen’ (kabler og tekniske anlæg) står antenneforeningen stærkere, når der skal forhandles aftaler hjem med de mange nye udbydere af tv og internet.

Du som beboere, og vi som forening, står stærkere, når vi skal forhandle med de forskellige udbydere, hvis vi har ejerskabet til de kabler, der bringer signalerne frem til boligerne. Uanset om det er tv- eller rene bredbåndsprodukter, du ønsker. På den måde er vi ikke afhængige af en udbyder, og man behøver ikke følge meget med i pressen, for at se, hvordan de forskellige udbydere slås, og hvor uhensigtsmæssigt det er, hvis vi som beboere er bundet til en udbyder.

Set med forbrugernes øjne er det altså mere end nogensinde vigtigt, at man kan søge hen mod en forening, der kan varetage ens interesser. Blandt andet ved at afsøge markedet for eventuelt alternative udbydere.

Alternativet er, at hver enkelt beboer selv skal forhandle og vurdere, hvilken teknologisk løsning og pakke, der er bedst.

Det er ikke nogen hemmelighed, at hele tv- og internet-markedet er under forandring i disse år. Det kan for den enkelte forbruger være tæt på umuligt at vurdere, hvilke løsninger, der er bedst. Derfor holder vi i Antenneforeningen Aarhus løbende kontakt med udbyderne og markedet generelt.

Antenneforeningen Aarhus er en demokratisk forening, hvor vores medlemmer har indflydelse, og hvor vi sammen forhandler for de bedste vilkår og aftaler for vores medlemmer. Det vil vi gerne fortsætte med. Men det kræver en stærk antenneforening, der kan tale med en fælles og stærk stemme. Derfor har vi de seneste år arbejdet benhårdt på at styrke Antenneforeningen Aarhus’ position, både organisatorisk og økonomisk, så vi kan tage kampen op og dermed give vores medlemmer bedre betingelser, end hvis de hver især skulle vælge og forhandle priser hjem.

Vi har historisk og aktuelt fået bedre priser til de enkelte husstande gennem de kollektive aftaler.  Traditionelt har det været tv-pakkerne, der var antenneforeningens hovedopgave. Og vi vil også i en rum tid fortsat have et stort fokus på tv-pakkerne, som mange af vores medlemmer sætter pris på. Men vi har et stigende antal medlemmer, som har forladt de traditionelle tv-pakker, og dem skal vi også kæmpe for. 

 

Priseksempler – 2019
Så meget koster tv-pakker med/uden
kollektive aftaler og medlemskab af Antenneforeningen Aarhus:

Beboere i afdelinger med en kollektiv tv-aftale betaler i dag 165/185 kr. om måneden for den lille tv-pakke, hvor prisen for en enkelt ’normal’ tilslutning er 225 kr.

Så meget koster bredbånd med/uden
kollektive aftaler og medlemskab af Antenneforeningen Aarhus:

Beboere i afdelinger med en kollektiv bredbånd-aftale får i dag en rabat på 20 kr. om måneden, og kan desuden får en speciel hastighed på 20/10MB til 165kr.

Om skribenten

Antenneforeningen Aarhus

Antenneforeningen Aarhus – en privat forening, der ejer og driver fællesantenneanlæg.

Vi leverer oplevelser
til hele familien

AFAA | Butik

H. H. Seedorffs Stræde 3
8000 Aarhus C

Butikken er åben:
Man-fredag  kl. 10-16.30
Lør-søndag  Lukket

Oplevelser til hele familien

Vi matcher din hverdag!

Vi hjælper med råd, vejledning og priser for at matche dine valg af tv, bredbånd og telefoni. Hør mere om de spændende produkter og se dem i funktion i vores butik.